Werken in de cloud, online werkplek, virtuele werkplek of ‘Het Nieuwe Werken’

U hoort en leest hier vandaag de dag zeer veel over, maar wat is dat nou eigenlijk een ‘cloud werkplek’?

Onze definitie zou zijn:
“Een Cloud Werkplek is een willekeurig apparaat waarop de daadwerkelijke functionaliteit die een gebruiker nodig heeft om te kunnen werken niet binnen de muren van de organisatie, maar via een internetverbinding elders wordt gefaciliteerd.” Een hele mond vol…

Voorbeeld:
U bent een MKB onderneming met 20 medewerkers waarvan er 15 voor hun werk een computer nodig hebben. Uw medewerkers op kantoor gebruiken naast Microsoft Office ook nog een financieel pakket (zoals Exact of Afas) en een specifieke toepassing voor uw branche, laten we zeggen een urenregistratie-applicatie. Een mogelijkheid om een volledige online werkplek te creëren is om voor Online Werkplek van De Ruiter ICT Advies te kiezen. U heeft dan binnen uw bedrijf geen hardware in de vorm van servers meer nodig. Niet investeren, minder stroomverbruik, geen beheer van de ICT infrastructuur en zeker minder hoofdpijn over dit al geven u en uw medewerkers de mogelijkheid om met uw business bezig te zijn. Het bijzondere aan onze oplossing is dat u eigen software gewoon ‘meeneemt’ naar de cloud.* Natuurlijk hoeft u dat niet zelf te doen, wij verzorgen de migratie naar ons eigen datacenter van waaruit de Online Werkplek oplossing wordt geleverd. Het enige dat u nodig heeft is een abonnement, een laptop, computer of thin-cliënt voor uw medewerkers en uiteraard een geschikte internetverbinding.

Zo u begrijpt zijn er meerdere definities te benoemen. De Online Werkplek kan variëren van het afnemen van een gedeelte van uw software van een publieke aanbieder (Software as a Service) tot en met een volledige uitbesteding. De feitelijke vraag is dus: ‘Wat is uw definitie van een Online Werkplek?’. Wanneer u ons die laat weten, dan hebben wij, of maken wij speciaal daarvoor ‘uw cloud werkplek op maat’.